lauantai 1. kesäkuuta 2013

Sulje portti, kiitos.

Viitisen vuotta sitten päätin, että portissa olisi syytä olla kyltti, joka kertoo tulijalle koirista. Ostin silloin jostain alesta kyltin ja sain ystävältäni lahjaksi tarran, jossa komeili brasseja.
Tänä keväänä totesin kyltin tulleen tiensä päähän. Se on kärsinyt pahasti vuosin aikana. Se on lohkeillut, halkeillut ja haalistunut. Uskomattomalla tavalla se tosin on kestänyt auringon, tuulen, tuiskun ja pakkasen armoilla. Mutta vielä uskomattomammalla tavalla on kestänyt tarra, jonka siihen liimasin silloin joskus. Tarran värit tuskin ovat muuttuneet, se ei ole irronnut, ei ole suuttunut auringosta eikä pakkasesta. Mahtavan hyvänlaatuinen tarra siis!

Vuosien varrella selväksi on tullut, että tärkeintä mitä kyltissä voin kertoa on juurikin tuo "Sulje portti!"-teksti. Niinpä oli tärkeää löytää jälleen kyltti, jossa vastaavanlainen teksti olisi. Muuten minulle oikeastaan on herttaisen yhdentekevää mitä kyltissä lukee.

Tehtävä ei ollutkaan ihan niin helppo kuin kuvittelin. Viidessä vuodessa ihmiset ovat selkeästi päättäneet, että tuollaiset kyltit ovat historiaa, eikä niitä juurikaan löytynyt enää. Kunnes satuin läheisen lemmikkitarvikeliikkeen alennusmyyntiin ja uusi kyltti löytyi eurolla! Uskomatonta! Minkäänlaisia tarroja heillä ei kuitenkaan ollut minulle kylttiin myydä. Päädyin tuttuun ja turvalliseen koiriemme "ruokakauppaan", jossa valittelin tarrojen puutetta. He valittelivat, että kun ei brasseista tarroja oikein ole saatavilla. Mukanani oli Jedi, joka sillä hetkellä kiinnitti myyjän huomion... "Paitsi että..." lause jäi kesken hänen rynnätessään hyllylle vilkaisutuaan koirani naamaa. "... On meillä tarupi-tarra, joka on kuin Jedistä tehty!" Ja tottahan se on. Moni on jo ehtinty kysyä, missä olen teettänyt Jedin kasvoista tarran.
Uusi uljas kyltti komeilee nyt portissa ja pyytää sulkemaan portin. Toivottavasti sekin kestää nyt sitten seuraavat viisi vuotta.

Tervetuloa kylään! Sulje kuitenkin portti perässäsi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti