tiistai 18. kesäkuuta 2013

2875 km.

Sen verran suunnilleen tulee matkaa, kun lähtee kotoa Lahdesta, ajaa Vieremälle, siitä Raaheen ja Kilpisjärven kautta Tromssaan ja tulee samaa reittiä kotiin.

Torstaina pakkasin pieneen tilaihmeeseeni kolme koiraa boxeineen, pikkusiskoni, kahden ihmisen ja kolmen koiran tavarat ja lähdin matkaan. Ensimmäinen etappi oli Vieremä, jossa vietimme yön ja jonne jätin siskoni ja Iisan.

Jedi ja siskonsa Muru, joka tuli kyydissäni, keksivät illaksi mukavaa tekemistä kahdstaan ja niinkuin kunnon näyttelykoirat, tämä kaksikko löysi lammen, mutaisine rantoineen ja päätti käydä pikkuisen uimassa. Jälleen kerran sain olla kiitollinen brassin helposta turkista ja siitä, että koiran saa antaa mennä pitkin mutalikkoja, vaikka olisikin näyttely tulossa, kun ei tarvitse karvojen asennosta stressata.


Perjantaina matka jatkui Raaheen, josta jatkoimme sitten isommalla porukalla ja ennenkaikkea isomalla autolla kohti Tromssaa lauantaina. Jedi sai konttiin seurakseen spinone rouvan ja Muru pääsi matkamaan italiaano neidon kanssa takapenkillä.


Yövyimme Kilpisjärvellä, Saana-tunturin kyljessä, hienoissa maisemissa.

Aamulla matka jatkui jo ennen kuutta kohti Tromssaa. Harmi, että päivä oli pilvinen ja sateinen. Kuvaaminen enemmältikin olisi kiinnostanut sään suosiessa.
Näyttelypaikalla oli koleaa ja tiedossa oli paljon odottelua. Ennen kehää minua alkoi tottakai jännittää, edelleenkään en tunne oloani varmaksi hihnanjatkeena kehässä. Jedi oli hyvällä tuulella ja innoissaan. Sää oli Jedin mielestä juuri sopiva, jos herra saa valita on aina mieluummin viileää kuin lämmintä.
Mukaan oli ilmoitettu viisi brassia, kolme urosta ja kaksi narttua, kaikki valioluokassa. Jedi aloitti shown. En odottanut mitään, kanssamme kehässä oli menestyneitä koiria. Mutta niin vain Jedi kipitteli kolmikon kärkeen hämmästyksekseni, saaden Norjasta SERTin ja CACIBin (jolla se tosin ei tee mitään) ja samalla se valioitui Norjaan, mutta keräsi myös Pohjoismaiden valionarvon näin ollen itselleen.
VAL-ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP NO MVA POHJ MVA.
Iltapäivällä söimme Jedin kanssa eväitä, kävelimme pitkin ja poikin, otimme kuvia ja ennenkaikkea odottelimme.
Odottelu ei suinkaan ollut turhaa, sillä ryhmäkehissä itaalianoneito Jolle sijoittui neljänneksi!

Ja niin pitkä kotimatka pääsi alkamaan. Päivästä tuli pitkä, aamulla oli herätty viiden maissa, näyttelypaikalla olimme ennen yhdeksää. Kotimatka alkoi kuuden maissa illalla ja yöllä puoli viisi olimme Raahessa. Kolmen ja puolen tunnin yöunilla jatkoin aamulla yhdeksältä Jedin ja Murun kanssa kohti Vieremää, jossa pysähdyin puolilta päivin sen verran, että poimin Iisan uudestaan kyytiini. Ja niin ajelin kolmen koiran kanssa kotiin, jossa olin kuudelta illalla. Jos väsytti koiria, niin väsytti minuakin.

Mutta olipahan mukava reissu! Nyt Jedi voi jäädä eläkkeelle näyttelytouhuista tittelirivillä FI MVA SE MVA NO MVA POHJ MVA kahden vuoden ja yhden kuukauden iässä. Ei huono.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti