sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tyydyttävä.

Lahti KV:een koiranäyttelyyn olin ilmoittanut suuressa optimistisuudessani Endin. Ilmoittautuminn sulkeutui hyvin pian Endin tultua Suomeen, eikä siinä vaiheessa mieleeni tullut, että koira voisi tarvita jotain sellaista, kuin aika tai harjoitus.

Pian tämän jälkeen kuitenkin ymmärsin, että Endi paralle kaikki tekemämme on hyvin vierasta, outoa ja uutta. Kulttuurishokki oli suuri. Minulle myös selvisi, että pöydällä olemiseen harjoitusta tarvittaisiin paljon. Olemmekin käyneet nyt aktiivisesti treenailemassa, mutta ehkä tämä näyttely oli hieman turhan aikaisin. Jälkiviisaan on hyvä puhua.

Tuloksena VAL-T, koska tuomari oli maailman pelottavin. Ja selvennyksenä kaikille, ettei synny väärinkäsityksiä: Endi ei ole edes himpun vertaa aggressiivinen, se vain pelkää ja väistää, mutta jos siitä huolimatta kosket siihen, se ei pure. Ei edes murise. Se vain näyttää sille, kuin maailman kamalin asia juuri tapahtuisi, kärsivälle.

Arvostelu kuului näin:
Correct size & shape, nice head and expression. Correct fly angulated, good tailset carried low, due to temperament overly shy dog. Avoiding contact with judge.

Kaikki hyvin, niin kauan kuin kukaan ei koske.

Jatkamme harjoituksia. Ihana koira se on, enkä edes jaksa olla kovin pahoillani. Kotioloissa Endi on maailman kultaisin ja kiltein koira. Se on kuuliainen ja nöyrä, tottelee kaiken minkä ymmärtää (suomenkielenopinnot yhä pahasti kesken), eikä koskaan tee kenellekään pahaa. Ei se varmaan edes osaa ajatella pahoja ajatuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti