lauantai 27. elokuuta 2011

Pennut ovat saaneet viralliset nimet!

Faaraoitahan niistä sitten tuli.

Koska tunnen palavaa intohimoa Egyptin historiaan, taiteeseen ja sen hallitsijoihin tulivat Monsterosan kolmannen pentueen nimet muinaisesta Egyptistä. Kaksi Faaraota ja kaksi Kuningatarta.


Wikipedia kertoo: "Neferetiti, myöhemmin Neferneferuaten-Nefertiti (1300-luku eaa) oli Egyptin kuningatar, faarao Amenhotep IV:n (Amenofis IV:n) myöhemmin Akhenaten (Ekhnatonin) päävaimo ja faarao Tutankhamonin anoppi. Hänen nimensä tarkoittaa "kaunis ihminen on saapunut". Koska Neferetitillä oli vaalea iho ja sirot piirteet, egyptologit ovat arvelleet, että Neferetiti voisi olla vierasmaalaista syntyperää. Nimi on joillekin tutkijoille riittänyt todisteeksi vierasmaalaisuudesta. Nefertitin tiedetään olleen kuulu kauneudestaan.


Wikipedia kertoo: Nitoqris oli kiistellysti muinaisen Egyptin ensimmäinen naishallitsija (tunnetaan myös nimillä Nitiqret, Neitaqerti ja Nitokris). Hän hallitsi 6. dynastian aikana. Tietoa hänestä on löydetty hyvin vähän ja jotkut historioitsijat eivät tunnusta häntä Egyptin hallitsijana.


Wikipedia kertoo: Raneferef oli Egyptin faarao 2448–2445 eaa. viidennen dynastian aikana.
Raneferef oli faarao Neferirkaran poika ja seuraajansa faarao Niuserran vanhempi veli.
 


Wikipedia kertoo: Niuserra eli Nyuserre Ini oli Egyptin faarao 2448–2422 eaa. viidennen dynastian aikana. Niuserran valtakauden alku- ja päättymisvuosia eikä yhteistä määrää ole tarkasti tiedossa, sillä Manetho väittää Niuserran hallinneen Egyptiä 44 vuotta. Torinon papyrus on pahasti vahingoittunut Niuserran kohdalla, mutta egyptologit ovat usein olettaneet hänen olevan vallassa 24 vuotta.
Niuserra oli nuorempi faarao Neferirkare Kakain ja tämän kuningattarensa Khentkaus II:n pojista. Hänen velinsä, Neferefre, valtakausi jäi lyhyeksi, sillä Neferere kuoli yllätyksellisesti. Niuserran vaimo oli Reputnebu, ja heillä oli tytär nimeltä Cha-merer-nebti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti