keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Hammas

Sodan maitohampaat ovat lähes vaihtuneet. Yksi kulmahammas päätti kuitenkin alkaa kenkkuilla, se ei halunnut irrota. Pysyvä hammas oli näkyvissä jo miltei puoleen väliin. Niinpä varasin Sodikselle ajan Lahden eläinlääkäriasemalle. Kuvittelin toimenpiteen olevan pieni, vähän rauhoitetaan koiraa, nappastaan hammas irti ja se siitä.

Mutta eihän se tietenkään niin mennyt. Koira piti nukuttaa. Soda sammuikin piikin voimasta kuin saunalyhty. Hammas piti leikata pois, se ei todellakaan olisi omin avuin lähtenyt. Eihän se edes heilunut.

Ei se toimenpide toki näinkään iso ollut, mutta isompi kuin odotin. Mutta nyt se hammas on historiaa ja kaikki hyvin. Illan Soda oli tokkurainen ja ihmetteli selkeästi, että mitä tässä oikein tapahtui. Minun käskettiin kerätä kaikki puruluut pois lattioilta, Soda saa syödä vain pehmeää ruokaa pari päivää. Mikä määrä niitä puruluita löytyikään! Kävin kaikki pedit, lelukorin, nurkat ja mielestäni jokaisen kuviteltavissa olevan paikan läpi, mutta Aida oli äärettömän taitava löytämään jostain "aina vielä yhden" luun. Lopulta kuvittelin kaikkien todella olevan pois, muta vielä aamullakin löytyi kaksi luuta! Alan olla varma, että puruluita sikiää jossain meidän keittiön nurkassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti