maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusviikko

Meidän lauma lomaili Pohjois-Karjalassa vinttikoiralauman vieraana reilun viikon verran. Ensin suuntasimme johonkin pohjois-karjalaiseen saareen, jonka nimi, sekä sekin missä järvessä kyseinen saari asustaa, jäi kyllä minulle täysin epäselväksi. Mutta ei kai sillä niin merkitystä, reissuun kun liittyi muuten monta hauskaa, omituista ja jännittävää asiaa. Jännittävin asia oli ehdottomasti se kuinka minut saatiin jalka kipsissä veneeseen, saaressa veneestä pois ja sitten sama toisinpäin seuraavana päivänä.
Reilun vartin veneretki jännitti myös siltä osin, että Endi ei ole koskaan ollut veneessä. Saati, että minulla olisi ollut siellä veneessä lähes koko lauma yhtä aikaa! Mutta pelastusliivit päälle, potilas, tavarat ja koirat veneeseen ja eikun matkaan.
Menomatkalla satuimme vielä sellaiseen aallokkoon, jonka vuoksi ensimmäinen veneellinen ihmisiä ja koiria harkitsi jo hetken aikaa yökyläilyretken perumista ja saareen palaamista paremmalla säällä. Tämän aallokon vuoksi kamera ei matkustanut saareen mukaan, joka harmittaa pienesti nyt. Mutta minua peloteltiin sekä kameran mahdollisella kastumisella (aallot löivät veneeseen aika ajoin heiman vettä...) että mahdollisuudella objektiivien muuttumisesta helistimiksi. Kumpaakaan riskiä en tahtonut ottaa, joten nyt ollaan ilman kuvia ja fiilistellään hienoa reissua ilman kuvia.
Veneretki sujui ongelmitta. Osoitin jokaiselle viidestä koirasta oman paikan veneessä. Jokainen pysyi omalla paikallaan nätisti. Soda nautti tuulesta kasvoillaam silminnähden. Aida istui rauahallisesti vieressäni ja Dina jaloissani. Kumpikin vain odottivat, että mihinhän tässä tällä kertaa. Dali istui takanani ja Endi matkasi puolisoni jaloissa rapsuteltavana. Vähän taisi sinistä herraa aluksi jännittää, mutta tyynesti se otti uuden elämyksen.
Mökillä koirat saivat juosta irti koko vuorokauden, joten kotimatkalle lähti todella väsyneitä koiria (ja ihmisiä...). Kun tulimme saaresta pois istuivat Dali, Soda ja Aida veneen lattialla. Dina istui puoliksi sylissäni, puoliksi kassini päällä. Endi istui veneen kokassa ja nukkui istuen. Koko lauma oli aivan poikki! Ensin Dali luovutti, se kävi makaamaan veneen pohjalle ja päätti nukkua satamaan saakka. Vähän ennen satamaa Soda rojahti isänsä viereen veneen pohjalle. Ja kun Soda antoi unelle periksi, rojahti Aida perässä huokaisten syvään.
Tämä oli niin mahtava reissu, että viimeistään ensi kesänä tämä pitää ottaa uusiksi ilman jalassa olevaa kaikkea tekemistä haittaavaa kipsiä!

Lomailua jatkettiin vinttikoiralauman kotona, jonne saimme seuraksemme myös Sirin (Monsterosa Boloria Polaris). Ennen juhannusta ehdimme myös treffata Ditaa (Monsterosa Parus Major) sekä Elmaa (Monsterosa Nefertiti) sekä Aatua (Nuetin Aina-Avulias).
Koko viikko vietettiin lähinnä koirien kanssa pihassa notkuen, kirppiksiä koluten ja hyvästä seurasta, juomasta ja ruuasta nauttien. 

Juhannus vietettiin yhdentoista koiran ja muutaman ihmisen porukassa, rauhallisissa tunnelmissa.

Loppuun kuvapläjäys juhannusviikosta, jonka myötä kiitän Tomulaa hauskasta viikosta, sekä Elman ja Ditan ihmisiä, että sain taas nähdä kasvattejani!
Siri
Lula
Kiki
Dina
Vili
Soda
Dali
Mytty
Aida
Endi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti