lauantai 23. toukokuuta 2015

Hieno päivä Helsingissä

Aamulla lähinnä inhotti, että pitää näyttelyyn lähteä, olisi nukuttanut ja vettäkin satoi. Sääennuste lupasi vettä myös Helsinkiin, joten ei paljon ulkonäyttely hienohelmakoirien kanssa innostanut.

Tavarat kuitenkin kasaan, Dina kyytiin ja menoksi.

Royal Canin Show ja tuomari Eeva Rautala oli kerännyt paikalle kuusi brassia. Kolme urosta ja kolme narttua. Itse olin ilmoittanut mukaan Dinan lisäksi Ruun. Näyttelyssä paikallaolleista kolmesta uroksesta kaksi oli Ruun velipuolia, joten dadolaiset olivat hyvin edustettuina paikalla. Oli mukavaa nähdä näitä Dadon muitakin jälkeläisiä.

Tuomari oli entuudestaan tuntematon minulle. Hän käsitteli koiria kauniisti ja vaikka kirjoitettu arvostelu on melko lyhyt, ainakin omalla kohdallani hän perusteli monisanaisesti miksi koira saa tai ei saa esim SA:n.

Vaikka Helsingissä ei satanutkaan, ei sää juurikaan brasseja suosinut. Tuuli kylmästi ja koirat tärisivät kehässä. Onneksi tuomari itse kommentoi, että tämä ei ole näiden koirien sää lainkaan esiintyä. Dina veti itseään täysin kyyryyn ja Ruu olisi halunnut vain istua, ettei pyllyyn tuule. 

Dina sai ERIn ja oli rotunsa paras veteraani. Ruu yllätti: ihan niinkuin ERI SA SERT ja CACIB ei olisi riittänyt, Ruu kahmaisi itselleen myös ROP-tittelin. Olin todella todella hämmästynyt, koska Ruun velipuoli, joka oli VSP, on todella komea koira. 

Sain ajaa kotiin kahden rotunsa parhaan koiran kanssa. Mahtava fiilis!

Veteraanit saavat kuulemma poseerata takki päällä, jos on kylmä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti