tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukuun klassikko: Messariviikonloppu.

Minä päätin ottaa pitkän kaavan mukaan ja vietin Helsingin Messukeskuksessa kolme päivää nauttien Koira2013-tapahtuman huumasta.

Perjantai aamuna suuntasin paikalle hyvissä ajoin. Ja kyllä kannatti! Sain kierrellä kojuja rauhassa, kenenkään tönimättä, ilman, että oli tungos tai kuuma. Näin kaiken mitä halusin, eikä tarvinnut kurkkia kenenkään olan yli, että mitähän tuolla olisi. Sain tutustua tarjouksiin rauhassa ja jututtaa myyjiä, joilla oli aikaa jutellakin, eikä vain rahastaa.

Jo ennen brassikehän alkamista olin tuhlannut melkoisen määrän rahaa kojuja kiertäessäni.

Brassikehille suuntasin tietenkin ajoissa, koska halusin nähdä omat kasvatit Ilkan ja Elman kehässä.

Matti Luoson käsittelyssä Ilkalle VAL-ERI3 ja Elmalle VAL-ERI. Hyvin sisarukset vetivät!

Illalla oli pakko tutkiskella kassien sisältöä, sen verran tuntui kädet päivän aikana venyneen, että piti ihan tarkastaa mitä sitä on mukanaan raahannut. Etukäteen olin sanonut ostavani ensisijaisesti Jedille vetovaljaat ja koirille koko ensi vuoden puruluut. Jos löytäisin ostaisin kivan pedin, johon mahtuu useampikin ja sallisin itselleni yhden täysin älyttömän heräteostoksen.

Ja tälläistä mukaan tarttui:
Koirille peti olkkariin (i-h-a-n-a!).
Hirmuisesti luita, tässä ei todellakaan ole kuin ehkä 1/8.
Jedille vetovaljaat.
Vuoden heräteostos: Aidalle panta (todella komea, ja ah niin turha).
Pari hihnaa.
Namipussi.
Vähän tuli ylimääräisiä juttuja mukaan, mutta onneksi eivät olleet pahan hintaisia.

Lisäksi huomasin tuoneeni kotiin uskomattoman määrän herkkuja ilmaisnäytteinä. Olisi pitänyt kuvata sekin kasa, erilaisia pussukoita on muovikassillinen! Enkä siis puhu mistään hedelmäpussista vaan ihan todella muovikassista! Ja meidän koirathan ei edes syö nappulaa, jota suurin osa näytteistä on... No menee ne nameina treeneissä ja aktivointipallossa sillointällöin.

Lauantaina herätys oli aivan liian aikaisin ja tällä kertaa mukaan autoon pakattiin myös pojat Endi ja Jedi. Mukaan oli ilmoitettu myös Ilkka ja Elma.

Endi VAL-EH
Ilkka VAL-ERI
Jedi VAL-ERI3

Elma VAL-EH
Olin todella tyytyväinen tuloksiin, etenkin Endin kohdalla, jota ihmisten ilmoilla pelottaa edelleen aikalailla. Jedin kanssa jännitti mennä kehään, mutta hauskahan tuollaisen hännänheiluttajan kanssa on olla, kun eleillään ja ilmeillään kertoo minulle koko ajan miten kiva on olla, tehdä ja mennä.

Sunnuntaina jo hieman väsytti lähteä, mutta onneksi aamulla sai nukkua pitkään, koska kehä oli vasta iltapäivällä. Jälleen itse olin ilmoittanut Endin ja Jedin ja Ilkka oli myös ilmoitettu mukaan.
Minun poitsut kehässä peräkkäin, tricolor.
Ilkka ja Jedi pönöttää.
Endille VAL-H.
Ilkalle VAL-EH4.
Jedille VAL-ERI2.
Endin arvosana laski käytöksen vuoksi, poika väistää pöydällä. Ei ole pätkääkään aggre, vain arka. Nyt lupasin poitsulle, että ei tarvitse mennä kehään, ennenkuin joskus sitten, kun itsevarmuutta on saatu lisää. Jos siihen menee puoli vuotta, sitten siihen menee. Jos siihen menee kaksi vuotta, niin sitten me laitamme siihen kaksi vuotta, ei ole kiire. Olin typerä, kun hätäilin herran kehäesiintymisten kanssa, mutta näillä mennään mitä on. Jedistä olen erityisen ylpeä, hienosti pikku poika veti taas!

Kaikenkaikkiaan oikein kiva viikonloppu! Paljon näkyi tuttuja ja sai vaihtaa kuulumisia. Paljon näkyi hienoja koiria ja sai ihmetellä mitä kaikkea koirille tai koiraihmisille keksitäänkään myydä.

Erityiskiitokset Team Monsterosa lähettää Ilkan ja Elman perheille, kiva kun tulitte Etelään! Sekä Maarelle, joka tarttui rohkeasti Canoniin, kun minä lähdin kehään. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti