maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ihanaa maanantaita!

Sodan ja Dadon pennut ovat täällä!
Viikonlopun aikana Sodan lämmöt lähtivät laskuun. Pesä alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän, olo oli selkeästi tukala. Jossain vaiheessa viikoloppua aloimme puhua siitä, että ehkäpä Sodan tiineyden päivät on koko ajan laskettu pieleen... astumisia oli useita, mutta kiinni pariskunta jäi vasta vierailun loppupuolella. Tästä minä laskin päivät. Kun ne selkeästikin olisi kannattaanut laskea ensimmäisestä astumisesta, joka oli huomattavasti tätä aiemmin. Tai näin minä nyt ajattelen, mene ja tiedä sitten.

Mutta samapa tuo miten ne päivät on laskettu, kunhan pennut ovat terveitä, vahvoja ja syövät. Kunhan Soda on kunnossa, on kaikki hyvin. Ja tätä kaikkea meillä on. Soda hoitaa vauvojaan hienosti, pesee, imettää, hoivaa ja huoltaa. Pennut ovat vahvoja ja ahneita.

Illalla sanoin, että me ei kyllä yhdessä osassa kovin montaa hetkä enää kestetä. Nukkumaan kuitenkin mentiin, koska Soda itsekin viimein puolen yön aikaan antoi periksi ja nukahti. Vielä ei ollut aika. Heräsin kuitenkin kolmen tunnin unien jälkeen tarkastamaan, että kaikki on hyvin. Kaikki oli hyvin. Menin nukkumaan. Reilu tunti tästä heräsi Kari vuorostaan tarkastamaan tilanteen. Hyvin pian hän herätti minut. Soda oli levoton, läähätti, petasi ja tärisi. Heti näki, että nyt mennään. Pennut haluavat syntymäpäiväkseen 15.7. Soda pyysi ulos, jossa kävimmekin. Melko pian tämän jälkeen ensimmäinen pentu syntyi, pitkähäntäinen uros.  Ja vartti tästä syntyi jo toinen pentu, töpöhäntäinen narttu. Sitten pidettiin taukoa. Tauko kesti tunnin. Tämän jälkeen tehtiin taas kaksi pentua, kolmen minuutin välein. Ensimmäinen näistä on pitkähäntäinen narttu ja jäkimmäinen pitkähäntäinen uros. Ja sitten taas tauko. Puolitoistatuntia myöhemmin syntyi vielä töpöhäntäinen narttu.

Soda hoiti kaiken itse. Kari kirjoitti ylös tuntomerkkejä minun sanelun pohjalta, minä kurkkasin sukupuolet ja hännät, nostin vaakalle ja palautin takaisin mammalle. Kaiken muun Soda hoiti itse määrätietoisesti, varmoin ottein, niinkuin nyt Sodalla on tapana hoitaa kaikki asiat muutenkin.
1. Uros

1. Uros

2. Narttu, töpö

2. Narttu, töpö

3. Narttu

3. Narttu

4. Uros

4. Uros

5. Narttu, töpö

5. Narttu, töpö
Ihanat, ihanat pennut! <3

1 kommentti: