lauantai 25. heinäkuuta 2015

Virallinen rallyttaja

Tänään Jedi pääsi ihka ensimmäiseen viralliseen rally-tokokilpailuunsa. Minua jännitti tietysti, koska sain kipsin pois vasta viime viikolla ja treenaamiset on todellakin olleet minimissään koko kesän (tai siis nollassa, koska mitään ei ole todellakaan voinut tehdä). Ja vaikka sain kipsin pois, en ole voinut ottaa ainoatakaan juoksuaskelta esimerkiksi. Lääkäri kielsi agilityn ainakin kolmeksi kuukaudeksi ja jalan kuntouttaminen on hitaampi prosessi, kuin ehkä alunperin ymmärsinkään. Lisäksi jalka on ollut myös melko kipeä kipsinpoiston jälkeen, joten tuntui, että taivaankappaleet eivät todellakaan ole otollisessa asennossa minkäänlaista kisaamista varten. Olin kuitenkin jo ilmoittanut koiran kisaamaan (ilmoitin heti, kun sain tietää kipsinpoistopäivän, eikä kyllä tullut mieleenkään etten voisi kisata, heh...) ja päätin, että nyt mennään katsomaan ne kisat, kävi miten kävi.

Niinpä aamulla pakkasin koiran autoon ja hurautin Orimattilaan. Kisa oli mukava ja radalla kivoja juttuja. Ihana kisata lajissa, jossa ilmapiiri on hyväntuulinen, tuomari auttaa ensikertalaisia alkuun kärsivällisesti ja kaikki ovat ystävällisiä toisilleen! Oikein hyvänmielenkisat.

Minulla oli salaisena tavoitteena saada hyväksytty tulos, eli yli 70 pistettä, koska tiesin, että koira kyllä osaa. Kyse on vain siitä mihin minä jalkani kanssa pystyn tai en pysty. Rata oli iloinen yllätys: ei juoksemista! Loppu olikin sitten vain hauskaa tekemistä koiran kanssa, joka keskittyi hienosti. Jedi tietää, että jalkani on kipeä, niinpä se oikein odottaa minua. Antaa hitaan vauhtini anteeksi ja toimii kuuliaisesti. Tuomarin kommentti paperin lopussa: "oikein kaunis kontakti" on oikein osuva. Jedi teki töitä nätisti.

Tuloksena ensimmäisestä kisasta 99 pistettä! Ei huonosti murtuneella jalalla ja koiran kanssa, joka pääsi treenaamaan vain pari kertaa ennen kisaa koko kesänä.
Tästä on hyvä jatkaa. Mutta ensin kyllä odotan, että jalka tulee vähän enemmän kuntoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti